dinsdag 29 september 2015

Citroenkwarktaart - Lemon cheesecake

Voor mijn verjaardag laatst ben ik flink aan het taarten maken geweest. Deze kwarktaart heb ik maar liefst twee keer gemaakt. Het is een recept uit een hele oude Margriet.
For my birthday I've made all the cakes myself. This one I've made twice! The recipe is from a very old magazine, Margriet. Citroenkwarktaart

·         100 gram boter of margarine
·         200 gram CafĂ© noir
·         8 blaadjes witte gelatine
·         2 dl slagroom
·         4 eetlepels suiker
·         1 bak citroenkwark van 500 gram
·         3 eetlepels citroensap
·         ½ blik perziken op siroop
·         1  kiwi
·         100 gram aardbeien
·         1 zakje taartgeleipoeder helder
·         ½ eetlepel olie om in te vetten
·         Springvorm van 22 cm doorsnede

 Smelt de boter en laat deze afkoelen tot lauwwarm. Vet intussen de vorm in. Maak de koekjes fijn en meng de kruimels door de boter. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem van de springvorm en duw aan met de bolle kant van de lepel. Zet de vorm in de koelkast en laat de bodem in ongeveer een half uur hard worden.

Week in een kom met koud water de gelatine ca. 5 minuten. Klop in een andere kom de slagroom stijf met 2 eetlepels suiker. Roer de kwark en de slagroom door elkaar. Breng in een pannetje het citroensap met twee eetlepels water aan de kook en haal van het vuur. Knijp de gelatine goed uit. Los de gelatine al roerend op in het citroensapmengsel. Laat het iets afkoelen en roer het door het kwarkmengsel. Giet het in de springvorm en laat de taart in twee uur stijf worden in de koelkast.

Giet de perziken af en vang het sap op. Vul het sap aan tot ¼ liter. Los het geleipoeder volgens de gebruiksaanwijzing (met de rest van de suiker) op. Breng de rest van het vruchtensap aan de kook en roer het opgeloste geleipoeder erdoor. Laat de gelei iets afkoelen en roer af en toe.

Snijd de perziken en de kiwi in plakjes en halveer de aardbeien. Neem de taart uit de koelkast en verwijder de rand van de springvorm. Verdeel de gelei over de taart maar houd enkele lepels achter. Garneer de taart met het fruit en bestrijk met de rest van de gelei. Laat nog ongeveer 20 minuten afkoelen.
 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten