maandag 29 augustus 2016

Onverwacht even weg

Afgelopen donderdag stond mijn zus al voor zevenen voor de deur, we gingen naar Parijs. Ze moest daar wat doen en had gevraagd of ik mee wilde. Voor mij was het de eerste keer, dus om ook wat van de stad te zien hadden we een hotel voor één nacht geboekt. Tegen twaalf uur stonden we in de parkeergarage en legden we het laatste stukje naar het hotel per metro af. Het was inmiddels al heel heel erg heet, dus we waren heel blij dat de kamer al beschikbaar was. Na het opfrissen hebben we eerst gedaan waar we voor gingen en toen was het tijd om de stad te gaan bezichtigen. De eerste stop was de Lindt winkel. Het was te warm om chocolade mee te nemen, maar er is ook een café met allerlei heerlijkheden.
Ik vind het geweldig om tuinen te bewonderen, maar het was 36/37 graden, dus dat hebben we niet te lang gedaan. Langs het Louvre gewandeld (hopelijk een volgende keer genoeg tijd om het te bezoeken) en vervolgens langs de Seine gelopen en een tussenstop gemaakt om even van de warmte bij te komen.

Het volgende doel was de Notre Dame. Een schitterende kerk, waar net de Vesper begon. Schitterend gezang, we hebben er echt van genoten.
Toen we weer buiten kwamen viel de hitte weer als een verstikkende deken over ons heen, maar we hebben nog een supergeschikte bezienswaardigheid gevonden die tijdens dit weer aan te bevelen is:
de naam weet ik niet, iets van conciergerie oid. Er zit nu het paleis van Justitie in, maar een gedeelte is te bezoeken.  De ruimtes waren grotendeels ondergronds, dus heerlijk koel.
Om zeven uur waren we weer in het hotel en was het tijd om te gaan eten, mijn zus wist een restaurant waar het eten erg goed is, dus daar naar toe gewandeld.
Vrijdag was het weer zo warm, dus het programma er op aangepast. Na het ontbijt richting Eifeltoren, vervolgens met de metro naar een schitterende kapel. Daarna naar galerie Lafayette, het gebouw is schitterend!
Na een late lunch was het tijd om de tassen bij het hotel op te pikken en weer naar huis te gaan. Ik heb het gevoel dat ik op vakantie ben geweest, terwijl het maar twee daagjes waren. Echt ontspannen en ontzettend genoten!


2 opmerkingen:

 1. Mooie foto's! Ben er ook ooit een keer geweest in de jaren 80, dus lang geleden. Maar het is een schitterende stad. Wel jammer dat het zo erg warm was, maar jullie hebben koele plekjes opgezocht voor zover het mogelijk was.
  Zo'n chocoladewinkel van Lindt hebben we hier in Utrecht ook.
  Lekker dat "ben op vakantie geweest" gevoel van 2 dagen.
  Nog maar fijn nagenieten van de mooie foto's.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat heerlijk....het klinkt als puur genieten

  BeantwoordenVerwijderen