zondag 23 oktober 2016

Eindelijk weer eens wat quilterigs en oogst in oktober

Voor tijdens de vakantie had ik allerlei zakjes met voorgeknipte blokken meegenomen van de Antique Rose. Uiteindelijk heb ik maar één blok gemaakt, maar altijd handig om een aantal zakjes te hebben liggen en gelijk aan de slag te kunnen.
Afgelopen week heb ik ook weer eens gewerkt aan mijn driehoekjesquilt die ik ooit als pakket in zo'n mooie doos bij Petra Prins kocht. Het derde blok is inmiddels af. Lekker makkelijk werkje, ik hoef alleen maar op te letten dat ik roze en bruin afwissel (zelfs dat kan misgaan hoor, ik naaide twee banen met dezelfde kleurvolgorde aan elkaar dus moest wat uithalen...)
De zaterdag voor ik op vakantie ging was gereserveerd voor de quiltdag in Helmond die al een aantal jaren door Sabine wordt georganiseerd. Een heerlijke dag, mooie locatie en veel schitterends gezien. De voorraad is weer aangevuld met mooie lapjes en twee workshoppakketjes. Ik ben vergeten een foto te maken van mijn aankopen, bijna alles was al opgeborgen toen ik er aan dacht. Waar ik wel aan heb gedacht is om een foto te maken van de geweldige goodiebag die we mee kregen aan het einde van de dag. Pure verwennerij!!
De tuin begint nu wel te verlepperen, maar er is nog veel lekkers te vinden. Zo heb ik mijn allereerste zelfgekweekte aubergines geoogst.
De snijbonen die te lang hebben gehangen doordat ze verstopt zaten laat ik altijd drogen. Van deze droogbonen maak ik dan later weer vegaburgers. De groene cherrytomaatjes zijn inmiddels tomatenchutney geworden en de rest is/ wordt van lieverlee gebruikt.
Doordat ik gelijk weer aan het werk moest en er ziekte binnen de familie is zijn de dagen erg gevuld.
Mijn opleiding begint volgende week en ik heb al opdrachten om in te leveren voor de eerste les. Zaak om goed voorbereid te zijn dus. Ik heb weer vanalles voorgekookt en gesneden om het makkelijk te hebben op de doordeweekse dagen. Dit ziet er dan zo uit:
Lunchsalades, bakjes soep, gesneden andijvie, geschilde aardappelen, gekookte eieren en zelfgemaakte kruidenboter. Het eten van de eerste helft van de week is dus al geregeld. Het is even wat werk, maar scheelt echt.
Zoals gezegd, de vakantie is weer voorbij. Heerlijk genoten, maar nu is het ook weer tijd om op de centjes te letten en te sparen voor de hartewens. Er zijn inmiddels al een paar huizen bekeken. Eentje was het helemaal, maar helaas had de verkoopmakelaar andere plannen en is het huis verkocht aan iemand anders. Je hoort weleens rare verhalen op dat gebied, ik dacht altijd dat zulke dingen misschien wat overdreven waren...ik weet nu beter :-(
Gelukkig hebben we een fijne aankoopmakelaar, wie weet wat er nog op ons pad komt. In ieder geval kunnen we zo nog even doorsparen, de GTA's worden weer trouw bijgehouden!
(de actie van de pasta is inmiddels voorbij)

1 opmerking:

 1. Mooi je "vakantie-blok" en de kleuren van de driehoekjes quilt.
  Heerlijk als je zo'n tasje vol met kadootjes krijgt, daar wordt een mens (vrouw) blij van.
  Jammer dat het huis niet doorgegaan is. Soms krijgen ze een hoger bod dan de vraagprijs en gaat het je neus voorbij.
  Wat voor opleiding ga je doen? (misschien wel gelezen, maar ben ik het weer vergeten) In ieder geval succes gewenst!
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen