maandag 17 oktober 2016

Het culinaire gedeelte van de vakantie


Vlakbij het hotel zat een geweldig goed restaurant. We hadden halfpension in het het hotel, maar hebben verschillende keren bij restaurant Platon gegeten, een echte aanrader als je op Rhodos bent (in de plaats Trianda/ Ialyssos). Bovenstaande foto is een selectie van voorgerechten voor twee personen, puur genieten.
Een mixed grill, maar dan van vis. Sardientjes, inktvis, zwaardvis, garnaal en zalm, vers en smakelijk!
De voorgerechten van een andere avond, gamba's , auberginepuree met knoflook en brood.

En voor het zoete gedeelte gebak bij 'The Cakebox'  in dezelfde plaats. Naast heel veel soorten gebak hebben ze ook goede koffie/ thee en vers belegde broodjes en wraps.
Naast al dat eten en drinken hebben we ook nog wat actiefs gedaan, een bezoekje aan Rhodos stad is altijd leuk, vooral het historische deel. In een atelier werd ik verliefd op een schaal/ diep bord met vissen erop. Nu heb ik al een zwak voor mooie serviesstukken, en als er dan ook nog vissen op staan dan wordt het al heel lastig... Na er even over te hebben nagedacht heb ik het mezelf cadeau gedaan, het gaat gewoon gebruikt worden dus kan ik er hopelijk vaak en lang van genieten.
Na het bezoek aan de oude stad nog heerlijk langs de haven gewandeld en wat gedronken.
Vandaag de eerste werkdag weer achter de rug, vroeg opstaan en in het ritme komen. Even wennen, maar ook weer goed om thuis te zijn.

1 opmerking:

  1. Soms denk je wel eens dat vakantie altijd zou moeten voortduren.... maar dat zou vast gaan vervelen.
    Zo te zien zijn jullie nu tonnetje rond van al dat lekkere eten.
    Ooohh die taart! Maar ik heb net heerlijk gegeten, dus dat zou er niet meer bij kunnen :-)

    BeantwoordenVerwijderen