zaterdag 11 maart 2017

Oef...anderhalve week geleden, maar veel gebeurd!

En zo is er zomaar weer anderhalve week voorbij. De tijd vliegt, maar er is ook heel veel gebeurd.
Zo heb ik bericht gekregen dat ik het tweede blok van de studie gehaald heb met een 7,1. Daar ben ik ontzettend blij mee, ondanks de weken die ik ziek ben geweest en een gemiste les toch een mooi cijfer. Dan is alle tijd die het gekost heeft niet voor niets geweest.

En dan de tuin...ik schreef al eerder dat het spannende tijden zijn. De gemeente kondigde in 2014 aan dat de huur verhoogd zou gaan worden, alleen met een enorm bedrag. Daar waren wij als volkstuinhuurders natuurlijk niet blij mee, dus bezwaar aangetekend. Dat loopt nog steeds, en het leek alsof er geen ontkomen aan was. Of de enorme huurverhoging accepteren, of de huur opzeggen.
Ik zag geen andere keus dan de laatste optie, maar heb mijn verzoek om de huur te beƫindigen ingetrokken. We hebben nu contact met lokale partijen gezocht en die zijn er mee aan de slag gegaan. Binnenkort gaat er over vergaderd worden, nog steeds spannend dus. Ik dus besloten om de huur in ieder geval dit jaar nog door te laten lopen, weliswaar met het risico van die huurverhoging, maar hopend dat men iets doet met onze bezwaren.

Hoogste tijd dus om te beginnen met voorzaaien. Normaal doe ik dat eerder, maar vanwege alle onzekerheid over het houden van de tuin was het nog niet gebeurd. Vanochtend ben ik om acht uur al begonnnen. De doperwten, tweede lichting tuinbonen, kropsla en venkel zijn gezaaid. De cherrytomaatjes had ik al eerder gedaan, die zijn inmiddels opgekomen.

Om half tien was ik daarmee klaar en ben ik naar mijn vaste plantenverkoper gegaan. Ik had plantuitjes en pootaardappels nodig en ik heb gelijk wat plantjes meegenomen voor op het balkon. Mijn balkon is heel beschut en op het zuiden, dus zo heb ik vroeg wat verse groenten.


In de grote pot wat peultjesplanten, ervoor sla en venkel. Op de tweede foto ook sla en de eerste tuinboonplanten (op de gok al een paar weken geleden voorgezaaid, toen ik nog niet wist of ik de tuin nog zou hebben dit jaar). De tuinboonplanten mogen een paar dagen afharden voor ze naar de tuin gaan.

De tuin ziet er zo leeg uit! Komende maandag heb ik vrij en hoop ik met mijn vader een paar uurtjes aan de slag te gaan. Ik ga compost verspreiden over de tuin en mijn vader begint dan met spitten. En dan kunnen de eerste tuinbonen geplant worden. Er staat nog wel wat eetbaars in de tuin. Verschillende soorten kolen, kruiden, wortel, prei en winterspinazie. Die is nog vrij klein, maar begint nu aardig te groeien.Verder heb ik het druk gehad met fysio bezoek en met mijn nieuwe accessoire ophalen. Erg charmantšŸ˜‰, vooralsnog moet ik hem zes weken dragen en dan weer naar de orthopeed. Ik heb het idee dat mijn knieklachten minder zijn als ik hem draag, maar het is moeilijk te zeggen na nog maar vijf dagen dragen. We zullen zien!

1 opmerking:

 1. Gefeliciteerd met het behalen van het 2e blok van je studie!
  Je hebt er hard voor gewerkt toch?
  Hopelijk gaat die huurverhoging niet door. Nou ja misschien een ietsje meer, dat moet kunnen, maar Gemeentes kunnen er soms wat van als ze weer een melkkoetje ontdekken.
  Wat een apart ding heb je om je been, wat voor knieklachten heb je dan en hoe kan dit helpen?
  Meestal hoor je van mensen dat ze of zooltjes nodig hebben (ik ook) of een operatie.
  Hopelijk gaat het het jou helpen.
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen