maandag 26 juni 2017

Pyramides, de tuin en inpakken

Ondanks een drukke week met werk en school zijn er toch wat pyramides genaaid. Een fijn werkje met heet weer, je hebt dan niet zoveel stof in je handen of op schoot!

Vandaag had ik een vrije dag. Behalve veel geregeld voor het nieuwe huis (verzekering, post nazenden etc.) ben ik ook weer eens flink aan de slag geweest in de tuin. De kruimige aardappelen zijn gerooid. Door de aanhoudende droogte zijn ze wel wat kleiner dan normaal, maar toch een mooie oogst!

Dit is een foto van de achterste helft van de tuin. Zoals misschien wel te zien is kan de tuin wel wat nattigheid gebruiken, hopelijk komt er morgen dan eindelijk wat regen. Planten kunnen veel hebben, maar op een gegeven moment houdt het op.

De kruisbessenboom heeft dan weer totaal geen last van de droogte. Ik heb er nog nooit zoveel gehad als dit jaar, en dat ondanks die rupsenaanval. Inmiddels al een paar kilo, en er hangt nog meer.

In huis zijn de eerste dozen ingepakt. De achterkamer ziet er al een beetje ongezellig uit. Zoals te zien staan er nog wel wat quiltprojecten, die gaan als één van de laatste dingen in de dozen😏.3 opmerkingen:

 1. Wat een heerlijke piepertjes heb je geoogst! Vond altijd het ras Irene zo lekker, dat koop je niet in de winkel.
  Maar deze zien er ook lekker uit. Hoe hou je die nu goed?
  Wij oogstten destijds alleen dat wat we nodig hadden en lieten de rest in de grond zitten, daar bleven ze prima bewaard ook al was het loof afgestorven.
  Kruisbessen, als ze rijp zijn zijn ze zo lekker! Uitzuigen deden we vroeger.
  Ongezellig hè, die onttakelde kamers en opgestapelde dozen.
  Maar nog even en je kunt je nieuwe huisje gezellig maken.
  Gelukkig staan de lapjes nog in het zicht :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. oooh lekker die aardappels

  en je pyramides wat een leuk project is dat

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Altijd spannend zo'n verhuis! En zeker als je creatief bent en nog honderd-en-één dingen tot op het laatste wil kunnen doen :-).
  Kan niet wachten om foto's van je nieuwe stek te zien.
  Leuk dat je tuin het zo goed doet! ;-)
  Groetjes,
  Ann

  P.S.: Ik zie dat de pyramids ondertussen al goed zijn opgeschoten. Da's al een aardig pak dat je daar hebt liggen - misschien n's foto's van je favorieten maken :-)!?

  BeantwoordenVerwijderen