zaterdag 17 juni 2017

Verhuizen en een vies klusje...

Bijna iedere dag kan er een aardige hoeveelheid uit de tuin geoogst worden. De meeste aardbeien zijn inmiddels van het land, en zitten in de vriezer. Op de foto staan de eerste kruisbessen, daar komen er (hopelijk) nog veel meer van. Tuinbonen hebben het dit jaar ook goed gedaan, hierna nog één keer plukken en dan kunnen de planten eruit. Die wordt dan weer gelijk opgevuld met iets nieuws.

Toen ik gisteravond kruisbessen wilde plukken, ontdekte ik een aantal kaalgevreten takken. Alle blaadjes weg! Toen ik nog wat beter keek zag ik allemaal rupsjes, ieks... Op internet zag ik wat het was, en dat je het beste iedere dag de rupsen weg kon halen. Daar ben ik vanochtend mee begonnen - vies klusje😝. Maar ja, niet alles gaat vanzelf in de moestuin, je moet er iets voor over hebben.
Dus zat ik vanochtend heel geduldig op mijn knieën, met een bakje en een satéprikker rupsen te vangen. De komende tijd ga ik het iedere dag herhalen en hopelijk komt het dan goed.

Gelukkig zijn de meeste dingen in de tuin een stuk leuker. Spinazie, nieuwe aardappelen uit de tuin, met een klein stukje kabeljauw. Smullen!

Met deze klus kan ik van lieverlee ook gaan beginnen, het vullen van de verhuisdozen. Vorige week zijn ze afgeleverd, ziet er heel gezellig uit in de woonkamer😁. De verhuizing is over zo'n vijf weken, het begint nu echt op te schieten. De inspectie van mijn huidige huurwoning heeft plaatsgevonden en die is erg meegevallen, ik hoef niet veel te doen. Alleen de vloerbedekking eruit, de lampen eraf en de schroeven uit de muur. Ik hoef zelfs de gaatjes niet te vullen.

Ook de verhuiskaarten zijn af. Zojuist hebben mijn zus en ik de laatste gemaakt (staan niet op de foto, want ze liggen nog te drogen), maar de overige zien er zo uit. Volgende week de tekst voor de binnenkant maken. Ook staat dan een bezoek aan de notaris op het programma en gaan we verzekeringen regelen. Weer genoeg te doen dus!

4 opmerkingen:

 1. Heerlijk al dat eten uit je tuin. Wel jammer dat de rupsen ook mee-eten.
  Je vangt ze met een saté prikker?????
  Je bedoel dat je ze er aan prikt? Wel zielig hoor, zo'n houten stok door hun lijfjes. Kan ze toch gewoon met je vingers pakken of durf je dat niet.
  Maar daarna.... wat moet je met een bakje rupsen.... als er kippen in de buurt zijn, die weten er wel raad mee.
  Sterkte met het dozen vullen, maar alles voor het goede doel toch?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, nee ik prik ze niet aan het stokje hoor. ik schuif ze met het stokje van de blaadjes af ;-)

   Verwijderen
 2. Ooooo, dan is het goed.
  Dacht even dat er straks in de vriezer een berg slakkensaté zou liggen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha ha ik dacht ook dat je die rupsen aan de sate prikker zou rijgen. Gelukkig niet. Succes met je op handen zijnde verhuizing, altijd een drukke enerverende tijd!

  BeantwoordenVerwijderen