woensdag 26 december 2018

Ik ben er nog :-)


Hele goede kerstdagen gewenst, en een voorspoedig 2019!

Wat is het weer lang geleden dat ik een stukje heb geschreven. De tijd vliegt voorbij en ik heb het ontzettend druk met allerlei dingen. Sowieso heb ik anderhalf tot twee uur meer reistijd op de werkdagen. Dat zorgt ervoor dat ik minder tijd over heb voor 'leuke' dingen, en dat ik goed moet plannen. Vaak lukt dit wel, maar helaas niet altijd. Ik heb gemerkt dat tijd bewaken en soms nee zeggen dan erg belangrijk is.In mijn vorige blog (lang, lang geleden 🙈) schreef ik over het proefbakken voor de wintermarkt van de kerk. Nou, ik heb bakken opnieuw ontdekt. Wat leuk, en als ik het zo op de foto's terugkijk dan ben ik erg tevreden. Uiteindelijk heb ik voor de markt voornamelijk cupcakes (stroopwafel en red velvet), appelcustardcakes en citroen-mascarponecakes gebakken. De sloffen zijn supermooi, maar wel heel veel werk.


Zo ziet de tuin er nu uit. Op de foto's in de vorige blog was het werk nog in volle gang. De achterkant is nu afgesloten, en aan de zijkant zit een poort. Niemand kan nu zomaar de tuin inlopen en dat vind ik wel een prettig idee. Komend voorjaar, als er weer een beetje gespaard is gaat het werk daar weer verder. Linksachter in de hoek moet nog afgemaakt worden, dat wordt een overkapping voor de fietsen. Ook wil ik graag twee leibomen aan de achterkant, tegen de inkijk vanaf het wandelpad.
Verder gaan er boomwortels en een stronk verwijderd worden, de bestrating in het achterste deel moet opnieuw gelegd, en het gras wordt gefatsoeneerd. Er heeft een gigantische boom gestaan, en alles is ongelijk en hobbelig. Maar voor nu ben ik al heel blij met wat er is gedaan!

Ik heb in de anderhalve maand sinds mijn vorige blog heb ik wel veel creatiefs gedaan. Ik heb een flink aantal pyramides genaaid, maar om die elke keer te laten zien is ook zo saai. Op bovenstaande foto staan doosjes die ik heb gemaakt. Mijn zus wilde de kinderen in haar klas een kleinigheidje geven. Dat is dit doosje geworden. Erin zat een kerstgroet en wat chocolade. Leuk om te doen!

Tot de volgende keer, hopelijk iets sneller dan de vorige keer...

1 opmerking:

 1. Fijn dat je er nog bent!
  Je hebt heerlijke dingen gebakken zo te zien, het gaat je zeker goed af.
  Jammer dat je nu veel reistijd hebt, je zou liever creatieve dingen doen in die tijd, maar soms heb je geen keuze.
  De tuin ziet er netjes uit voor de winter, dat komt vast goed in het voorjaar.
  Nu maar genieten van deze laatste kerstdag.
  Wens je een fijne jaarwisseling, en een gelukkig en gezond 2019!
  Groetjes,
  Floor

  BeantwoordenVerwijderen